Bestuur

Het bestuur bewaakt de onafhankelijkheid van de stichting en zorgt dat de medewerkers hun werk kunnen doen: het uitvoeren van het tuchtrecht voor bankmedewerkers. Dit doet het bestuur onder meer door het benoemen van de commissieleden, het vaststellen van het Tuchtreglement en zorg te dragen voor de financiën van Stichting Tuchtrecht Banken.

Het onafhankelijke bestuur van de Stichting Tuchtrecht Banken bestaat uit minimaal drie personen. Zij zijn verantwoordelijk voor de inrichting en organisatie van de stichting. Het bestuur kent een voorzitter, een penningmeester en twee leden.

Rick Verschoof, voorzitter

Rick Verschoof is senior rechter en stuurt een landelijk team binnen de Rechtspraak aan, dat vanaf februari 2021 ondersteuning biedt aan rechtbanken bij het verkorten van de doorlooptijden in civiele zaken. Hij vervulde in de Rechtspraak jarenlang leidinggevende en bestuurlijke functies. Hij is daarnaast onder meer lid van het Klachtinstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) en was waarnemend voorzitter van dat instituut. Tot september 2020 was Rick ruim acht jaar werkzaam als bijzonder hoogleraar rechtspraak bij de Universiteit Utrecht.

Dominique Dijkhuis, secretaris

Dominique Dijkhuis is bestuurder bij het pensioenfonds van DNB en de Metaal en Techniek sector en lid van de Raad van Toezicht van pensioenfonds van Akzo en Nouryon met aandachtsgebied vermogensbeheer. Hiervoor bekleedde zij verschillende toezichthoudende en leidinggevende functies bij DNB en de AFM, waar zij onder andere toezag op de bankensector. Daarvoor heeft zij ruim elf jaar als professioneel vermogensbeheerder gewerkt bij BMO en DNB.

Nicolet Jager, penningmeester

Nicolet Jager is freelance specialist Compliance, Integriteit en Governance. Na haar studie rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden heeft zij bij het Ministerie van Justitie gewerkt alvorens de overstap te maken naar de financiële sector. Daarin heeft zij, onder meer in Londen, brede internationale ervaring opgedaan op het gebied van compliance, integriteit en risk management.

Jerry Brouwer, algemeen directeur

Jerry Brouwer is de Algemeen Directeur van de Stichting Tuchtrecht Banken en eindverantwoordelijk voor het aanklagersbureau. Samen met zijn team oefent hij de diverse reglementaire bevoegdheden uit, waaronder het starten en voeren van onderzoeken. Hij onderhoudt de contacten met de stakeholders, zoals De Nederlandsche Bank, AFM, banken en politiek. Van april 2012 tot juli 2021 was hij tevens Algemeen Directeur van de Stichting DSI (zelfreguleringsinstituut op het gebied van integriteit en vakbekwaamheid in de financiële sector) en vanuit die rol ruim 10 jaar ervaren in het financiële tuchtrecht. Zijn achtergrond is jurist (financieel recht). Jerry vervulde eerder diverse functies in de juridische dienstverlening en de overheid.