Nieuws

05/06/2024
Bankmedewerker mag geen vertrouwelijke informatie naar zichzelf mailen

De Commissie van Beroep oordeelt dat de Tuchtcommissie Banken terecht een voormalig bankmedewerker heeft berispt die vertrouwelijke en interne gegevens naar zijn privémailadres stuurde.

#berisping
#commissie van beroep
29/05/2024
Tuchtrecht Banken roept iedereen op melding te maken van discriminatie door bankmedewerkers

Tuchtrecht Banken roept een ieder op die vindt dat hij of zij is gediscrimineerd door een bankmedewerker hiervan melding te doen. De melding kan via de website van Tuchtrecht Banken worden ingediend. De melding moet voorzien zijn van een toelichting en een onderbouwing.

discriminatie
onderzoek
28/03/2024
Primeur in de bankensector: Chazia Chatbot legt de bankierseed af

Vanaf april kunnen alle bankmedewerkers met A.I classificatie de bankierseed afleggen. De bankierseed wordt in een virtuele omgeving, die eruitziet als een bankkantoor uit de jaren 70 van de vorige eeuw, afgenomen. Chazia Chatbot zal als eerste chatbot de bankierseed afleggen

A.I.
Chatbot
13/03/2024
Aanpak discriminatie door banken verdient steun en aandacht

De Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) heeft in april 2023 gesteld dat moslims structurele discriminatie ervaren door banken. Hij riep op een onderzoek te laten plaatsvinden naar discriminatie door financiële instellingen. De NVB heeft hierop bureau EY verzocht de beweringen van de nationaal coördinator te onderzoeken. De resultaten van het onderzoek zijn onlangs bekend gemaakt.

#stopdiscriminatie #stopracisme #intergerebankensector
07/03/2024
Beroepsverboden voor onjuiste urendeclaraties door bankmedewerkers

onjuiste urendeclaraties bankmedewerkers leiden tot beroepsverboden

beroepsverbod
nevenactiviteiten
persbericht Tuchtcommissie Banken
urendeclaraties