Aanvragen bankrekeningen en creditcards voor zichzelf; beroepsverbod

Deel deze pagina

TRB-2019-4297-TC.

Verweerder heeft voor zichzelf acht bankrekeningen geopend en 68 creditcards aangevraagd en verkregen. De opnamelimieten van deze creditcards heeft hij telkens opgevoerd tot de maximaal toegelaten limiet. Verweerder heeft deze kredieten besteed aan online gokken. Verweerder heeft het systeem van de bank gemanipuleerd door automatisch gegenereerde overeenkomsten te verwijderen. De financiële schade bedraagt ruim € 850.000.

De Tuchtcommissie acht het handelen van verweerder niet integer en in strijd met de interne regels van de bank. Verweerder heeft zeer grensoverschrijdend gehandeld. Het handelen van verweerder ondermijnt het vertrouwen dat de samenleving in de bank moet kunnen hebben. De Tuchtcommissie houdt rekening met de schuldbewuste houding van verweerder, de stappen die hij heeft gezet om van zijn verslaving af te komen en de lange weg tot herstel die hij waarschijnlijk nog heeft te gaan.

De Tuchtcommissie acht de klacht gegrond en legt aan verweerder een beroepsverbod op voor de duur van 30 maanden.

De naam van verweerder wordt, na onherroepelijk worden van de beslissing, opgenomen in het register van Stichting Tuchtrecht Banken. Dit register is in te zien voor de aangesloten banken.

Download hier de volledige uitspraak: Beslissing TC 4297

Download volledige uitspraak .PDF