Na taakstraf nu ook beroepsverbod voor stelende bankmedewerker

23/06/2022

#bankierseed
#tuchtrecht
beroepsverbod

Rekeninggluren taboe voor bankmedewerkers

31/05/2022

Medewerkers van banken mogen niet zomaar rekeninggegevens van klanten bekijken, ook niet van familie en zelfs niet van een familielid dat er zelf om heeft gevraagd. De Tuchtcommissie Banken heeft opnieuw beroepsverboden opgelegd voor dit zogenaamde ‘rekeninggluren’.

rekeninggluren
tuchtcommissie
uitspraak

Benoeming voorzitter Commissie van Beroep Tuchtrecht Banken

12/05/2022

Het bestuur van de Stichting Tuchtrecht Banken heeft mr. Tjeerd Zuidema benoemd als voorzitter van de Commissie van Beroep. Tjeerd Zuidema volgt per 11 mei 2022 mr. Hans Hofhuis op.

#benoeming
#commissie van beroep
#voorzitter

Jurist binnen bank heeft vrijheid om te adviseren

13/04/2022

Het tuchtrecht is er niet om adviezen van interne juristen van een bank te toetsen. Alleen in bijzondere gevallen kan via het tuchtrecht worden beoordeeld of hun adviezen juist en begrijpelijk zijn.

#tuchtrecht
tuchtcommissie

Beroepsverboden voor overtreding bankierseed

09/03/2022

De Tuchtcommissie Banken heeft een voorwaardelijk beroepsverbod van een maand opgelegd aan een hoge functionaris die zich niet hield aan de regel dat hij zijn beleggingen moest onderbrengen bij de bank en geen beleggingstransacties mocht uitvoeren zonder toestemming van de bank. Hij onttrok zich daardoor aan het voor hem geldende beleid en de daarbij horende controle. Twee andere voormalige employés krijgen een onvoorwaardelijk en een voorwaardelijk beroepsverbod.

#integriteit
#tuchtrecht
beroepsverbod