Nieuwe leden toegetreden tot de Commissie van Beroep Tuchtrecht Banken

Deel deze pagina

Nieuwe leden toegetreden tot de Commissie van Beroep Tuchtrecht Banken

Het bestuur van Stichting Tuchtrecht Banken heeft mevrouw mr. M.L.C.M. van Kalmthout en de heren mr. J.W.M. Tromp en mr. A.R.O Mooy benoemd in de Commissie van Beroep. De benoeming volgt op een open sollicitatie.

Over de leden
Mevrouw Marie-Louise van Kalmthout is als advocaat partner verbonden aan KienhuisHoving advocaten en notarissen. Zij heeft een lange periode (als lid en later als voorzitter) deel uitgemaakt van onder meer de Raad van Commissarissen van de Rabobank Rijssen-Enter. Marie-Louise van Kalmthout heeft ruime ervaring opgedaan in het advocatentuchtrecht. Daarnaast is zij sinds enkele jaren raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch.
De heer Jos Tromp is senior raadsheer in het gerechtshof Amsterdam (Afdeling Civiel recht en Belastingrecht). Het tuchtrecht is voor hem een bekend terrein als voorzitter van de Notaris- en gerechtsdeurwaarderskamer en (voormalig) lid van diverse (appel)tuchtcolleges voor andere beroepsgroepen zoals de advocatuur, registercontrollers en makelaars. Jos Tromp is van 2015 tot 2021 lid van de Tuchtcommissie Banken geweest.
De heer Lex Mooy is raadsheer in het gerechtshof Amsterdam (Afdeling Strafrecht). Hij heeft ruime ervaring opgedaan in diverse tuchtcolleges binnen de gezondheidszorg en vastgoed.

Klik op persbericht voor het volledige bericht

Tags
#commissie van beroep