Beroepsverbod van twee jaar voor delen vertrouwelijke informatie

Deel deze pagina

De Tuchtcommissie Banken heeft een voormalige bankemployé een beroepsverbod van twee jaar opgelegd omdat hij vertrouwelijke informatie deelde met een privé-detective. Een medewerkster mag anderhalf jaar niet werken in de bancaire sector omdat zij privékosten declareerde en valse facturen indiende.

Een bankmedewerker gaf zijn vriend, een privédetective,  betaalgegevens van tientallen klanten. Deze gegevens waren van belang voor opdrachtgevers van de privédetective. Toen dit uitkwam werd de bankmedewerker op staande voet ontslagen. De Tuchtcommissie noemt het gedrag “volstrekt ontoelaatbaar” en legt een beroepsverbod van twee jaar op. Dit is een half jaar meer dan de directeur van de Stichting Tuchtrecht Banken had gevraagd.

Fraude met facturen
Een bankmedewerkster declareerde ruim €1.100 aan privékosten en diende vijf valse facturen in ter waarde van meer dan €40.000. Ook dit gedrag is in strijd met de Bankierseed. De arbeidsovereenkomst werd op initiatief van de bank beëindigd. De Tuchtcommissie heeft bepaald dat de medewerkster anderhalf jaar niet bij een bank mag werken.

De namen van de medewerkers aan wie een maatregel is opgelegd worden, na onherroepelijk worden van de beslissing, opgenomen in het register van Stichting Tuchtrecht Banken. Dit register is in te zien voor de aangesloten banken.

Alle uitspraken zijn te vinden op de Uitsprakenpagina van de website van Tuchtrecht Banken.10

Download hier het volledige persbericht.

Tags